Over Ons

                                                                                                                                                                   

    Linda Møller     

   

 (Den Haag, 1966)

Haar eerste rol als ‘Koning met de aardbei-teen’ resulteerde uiteindelijk in een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en Toneelopleiding de TRAP in Amsterdam. Daarna speelde zij in diverse toneel- en televisieproducties, onder andere bij het Noord Nederlands Toneel, Goudkust, Consult, Blauw Blauw en Avro’s Droomshow.

Van 2006 tot 2021 was zij actief bij Theatergroep Plankgas en speelde zij in, Nu Even Wel, Reünie, Jetplane, Offers en Koffers/Suitcases & Sacrifices, Vluchtstrook en De Vier Vrouwen van Willem van Oranje.

Buiten Plankgas was en is Linda ook te zien in o.a. Adieu Indië, De Vergissing, De Absolute VrijheidLa Noble (Belle van Zuylen), Dag Mam en in diverse tv-commercials. Daarnaast werkt zij als trainingsacteur en coach, onder andere bij  Johan Cruijff Institute.

Tijdens Adieu Indië leren Linda en Casper elkaar kennen en de samenwerking smaakt naar meer. Samen zetten zij hun tanden in de voorstelling DOEK! van Maria Goos, onder regie van Ariane van Vliet.

Medio 2021 zijn Linda en Casper een nieuw avontuur begonnen: ZEEVLAM Producties! Naast DOEK! staan zij nu opnieuw tegenover elkaar in de voorstelling EEN FLINKE LINKSE VROUW van Aaf Brandt Corstius.

Casper van Bohemen 

 

(Den Haag, 1964)

Zijn eerste grote liefde was de piano. Maar het beroep van concertpianist leek hem te eenzaam. Uiteindelijk plantte schooltoneel het zaadje voor zijn acteurschap.

Naamsbekendheid kreeg Casper met zijn rol van Frits van Houten in Goede Tijden Slechte Tijden. Daarna volgde een reeks aan optredens in verschillende tv-producties zoals, Het zonnetje in huis, Rozengeur en Wodka Lime, Westenwind, Onderweg naar morgen, om er een aantal te noemen.

Daarnaast geeft Casper camera-acteren op jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag.

Naast acteren en doceren en soms presenteren, heeft hij onlangs een korte documentairereeks gemaakt over de Tweede Wereldoorlog voor het Haags gemeentearchief.

In het theater was hij o.a te zien in Anna Karenina, High School Musical, Who’s afraid of Virginia Woolf, De Twaalf Gezworenen, Piaf de musical, Adieu Indië, De Vergissing, en momenteel DOEK! waarin hij samen met Linda speelt.

EEN FLINKE LINKSE VROUW is de eerste voorstelling die door ZEEVLAM Producties uitgebracht wordt, waarin hij weer samen met Linda te zien is.

Ariane van Vliet    

(Den Haag, 1971)

Na haar afstuderen in 1993 aan de toneelopleiding Herman Teirlinck Studio in Antwerpen, werd ze snel gevraagd als vaste speler bij de Koninklijke Nederlandse Schouwburg in Antwerpen (KNS), nu het Toneelhuis. Haar veelzijdigheid werd opgepikt door regisseur Luk Perceval van de Blauwe Maandag Compagnie, die haar vroeg een hoofdrol te spelen in de toneelmarathon Ten Oorlog, gebaseerd op zes koningsdrama’s van Shakespeare. Na deze legendarische voorstelling bleef Ariane tien jaar lang bij Het Toneelhuis, en speelde grote rollen als Franceska, Sonja (Oom Wanja), Macduff (Macbeth) en Hermione in Andromak.

Na haar Toneelhuisperiode besloot ze te gaan freelancen en speelde bij meerdere gezelschappen als NTGent, Het Paleis, en Theater Zuidpool, waar nieuwe uitdagingen lonkten in Mama Medea, Onegin en Hedda Gabler met regisseurs als Guy Cassiers, Gerard Jan Reijnders en Bart Meuleman. Naast haar televisiewerk in meerdere series viel haar rol op in de film De Patrick, waarvoor ze werd genomineerd met een Ensor voor beste actrice (Gouden Kalf van België). Ariane schrijft ook eigen voorstellingen, vaak met collega-actrice Alice Reijs, waarmee ze de jeugdvoorstellingen Ans en Wilma en Ans en Wilma Gestrand schreef.

Toen ze door Casper en Linda werd gevraagd om de regie te doen van DOEK! van Maria Goos, bleek dit een schot in de roos door haar inspirerende en productieve aanpak. Het lag dan ook voor de hand om Ariane te vragen voor de regie van EEN FLINKE LINKSE VROUW.

Voorstellingen

Een Flinke linkse Vrouw

Margje heeft een groot hart voor mens, dier en plant. Zij redt graag schepsels van de straat. Dit keer haalt zij een uitdagend project in huis: Jan. Jan is vaak te vinden voor de supermarkt. Maar is deze straatkrantverkoper wel zo oprecht en is Margje wel zo onbaatzuchtig als zij zich voordoen? Een Flinke Linkse Vrouw van Aaf Brandt Corstius gaat over visite en vis, winners & losers en Homeless van Paul Simon. Linda en Casper vinden elkaar in de geestige dialogen tussen twee eigenzinnige en totaal verschillende karakters en maken dit stuk tot een zinderend feest.

Tekst:   Aaf Brandt Corstius     

Regie:  Ariane van Vliet 

Spel:     Linda Møller & Casper van Bohemen

Duur:   60 minuten

Met dank aan : mugmetdegoudentand

Reacties publiek:

“Bedankt voor de mooie spannende avond”

“Zeer gelachen en bekenden langs zien komen in jullie tekst”

Doek!

Lies en Ries zijn samen afgestudeerd aan de toneelopleiding. Na jarenlang met furore samengespeeld te hebben, besluit Lies om met een gynaecoloog in Zuid-Frankrijk te gaan wonen. Na tien jaar staan Lies en Richard weer samen op de planken. Dat betekent vuurwerk. Waarom zijn ze elkaar uit het oog verloren? En waar staan zij nu? Drie weken voor de première komt alles boven. Vrijheid en afhankelijkheid, liefde en kunst stromen door elkaar.

De acteurs, Casper van Bohemen en Linda Møller, schakelen tussen heden en verleden en tussen diverse personages. Het publiek wordt daarbij meegesleurd in een emotionele achtbaan vol humor, whisky en muziek!

Tekst: Maria Goos         

Regie:  Ariane van Vliet

Spel:   Linda Møller &  Casper van Bohemen

Duur:  70 min.

Reacties publiek:

“Geweldige voorstelling en spelers, fantastische avond!”

‘Van het begin tot aan het eind om van te smullen’

‘Het plezier spat ervan af!